Voor vrijwel alle ondernemers is de continuïteit van de onderneming van groot belang. Het (onverwachts) overlijden van de ondernemer is een van de bedreigingen voor deze continuïteit. De onderneming wordt van het ene op het andere moment volledig stuurloos. Met alle gevolgen van dien voor uw erfgenamen, relaties en personeel.

Ondernemerstestament

Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw onderneming in de problemen komt in een situatie waarin u er ineens niet meer bent? Maak een ondernemerstestament. Een goed ondernemerstestament zorgt voor continuïteit van uw bedrijf, zonder dat belangen van uw andere erfgenamen verwaarloosd worden.

Leer meer…

Levenstestament

In een testament regelt u van alles voor als u er niet meer bent. Maar wat gebeurt er als er een situatie ontstaat waarin u zelf korte of langere tijd geen beslissingen meer kunt nemen? Is er dan iemand die dat dan voor u kan en mag doen? Heeft u daarvoor iemand schriftelijk aangewezen? Zijn uw wensen voor zo’n situatie duidelijk vastgelegd en bekend bij degenen die u heeft aangewezen? En zijn uw naasten hiervan op de hoogte? Dit soort zaken kunt u regelen in een Levenstestament.

Leer meer…